Kantonalna privredna komora Tuzla pomaže SKPC Mejdan

Predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla, Nedret Kikanović, sa saradnicima je obišao poplavljene prostorije Sportskog kulturno-privrednog centra “Mejdan”.

U razgovoru sa Jasenkom Elezovićem direktorom “Mejdana”, upoznati su sa problemima koje je uzrokovala nedavna poplava. Vidljivi su tragovi vodene bujice, parket u velikoj dvorani je skoro pa potpuno uništen, i sasvim je sigurno je pričinjena velika materijalna šteta.

Kako je istakao direktor Elezović, očekuje se zvanična procjena štete koja će usmjeriti daljnje aktivnosti na saniranju problema.

Apeli za pomoć i podrška stižu od brojnih javnih ličnosti,  sportskih kolektiva i institucija. I Vlada Tuzlanskog kantona kao i Grad Tuzla su spremni pomoći obnovi Mejdana, a dogovoreno je i da će Kantonalna privredna komora Tuzla dati podršku animiranjem privrednika i javnosti pozivima na pomoć.

Apel za pomoć Mejdanu objavljen je na web stranici Komore, na Led displayu koji je posatavljen na zgradi Komore, u Vijestima iz privrede koje Komora distribuira svako jutro na oko 600 mail adresa u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

I ovom prilikom, upućuje se apel svima koji su u prilici, da pomognu Mejdanu u ovoj veoma teškoj situaciji. Pozivamo Vas da, u skladu sa vašim mogućnostima, pružite finansijsku pomoć uplatom na račun broj: 1321002022764967, a za uplate iz inostranstva na račun broj: IBAN: BA391321010098470964 otvoren kod NLB BANKE TUZLA sa naznakom „MEJDAN ZA BUDUĆE GENERACIJE“.
Pozivom na telefonski broj 090291060 donirate 2,00 KM za pomoć u obnovi Mejdana.

Pročitajte...