Kapiten Mirsad Terzić zahvalio se “najboljoj publici na svijetu”!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Sjajna pobjeda rukometaša BiH protiv Švicarske i plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. u Njemačkoj i Danskoj.

Igrači i trener Šuman nisu krili radost, ali je mrlju na blistavu pobjedu bacila administrativna greška zbog koje su Švicarci najavili
žalbu. Navodno, u zapisniku nije bilo Tomislava Nuića, a bio je na klupi i dao je jedan gol.

– Ova četiri boda protiv Švicarske donijela je naša odbrana. Momcima hvala na igri i borbenosti. Zaslužili su sve pohvale, ali bih ujedno volio da se oko rukometne reprezentacije stvori povoljniji ambijent – rekao je Šuman na konferenciji za novinare.

Nije želio komentirati problem oko Nuića.

– Još ne znam kako se to dogodilo i nadati se da to neće uticati na naš plasman u baraž. Švicarci imaju pravo na žalbu, ali ja ne bih da kvarim ovaj osjećaj nakon pobjede u Mejdanu – naglasio je selektor.

Tuzla, BiH – 13. januar 2018: Kvalifikaciona rukometna utakmica za baraž za SP BiH – Švicarska ( Ahmed Besic – Anadolu Agency )

Kapiten Mirsad Terzić zahvalio se “najboljoj publici na svijetu”.

– Zasluženo idemo u baraž. Ova ekipa u svim segmentima može više i bolje. Do ljeta ima vremena da sve poboljšamo – rekao je Terzić.

Vlaldimir Vranješ je istakao sjajnu igru reprezentacije u prvom poluvremenu.

– U drugom smo imali jednu “crnu rupu”, ali uz podršku fantastičnih navijača vratili smo se na pravi put i pobijedili – kazao je Vranješ.

Srđan Predragović je pun dojmova o atmosferi u Mejdanu.

– Hvala svima koji su bili uz nas. Baza naše pobjede bila je odbrana – smatra Predragović.

Najbolji akter utakmice Benjamin Burić također je zahvalio publici u Mejdanu na velikoj podršci.

– Zaslužili smo plasman u baraž, ali i da odemo na svjetsko prvenstvo. Dobra smo klapa i želja da se plasiramo na SP vukla nas je tokom ovih kvalifikacija – zaključio je Burić, koji je tokom utakmice upisao nevjerovatnih 20 odbrana.

Tuzla, BiH – 13. januar 2018: Kvalifikaciona rukometna utakmica za baraž za SP BiH – Švicarska ( Ahmed Besic – Anadolu Agency )
Naime, bh. rukometaš Tomislav Nuić igrao je sedam minuta, postigao i pogodak, ali nije ga bilo u službenom zapisniku za ovaj meč.

Delegat meča nije odmah uočio Nuića na parketu, ali su to primijetili Švicarci, koji su odmah reagovali i naš rukometaš zaradio je isključenje.

Kako su nam rekli iz Rukometnog saveza BiH, Nuić je bio na spisku među 16 igrača prilikom prvog sastanka, ali na drugom, zvaničnom bio je izostavljen.

Ljudi iz RSBiH su nam rekli kako je delegat Darko Repenšek glavni krivac za konfuznu situaciju, jer je kod prekucavanja izostavio Nuića na službenom spisku.

“Da, desio se problem prilikom prekucavanja zapisnika utakmice. Naša reprezentacija uredno je prijavila na tehničkom sastanku, 16 igrača i 4 ovlaštene osobe za utakmicu protiv Švicarske, uključujući i Tomislava Nuića. Prilikom prekucavanja zapisnika od strane delegata, učinjena je greška, te delegat nije upisao prijavljenu ekipu za navedenu utakmicu. Delegat je priznao propust, a možda je najtužnije što je javnost Bosne i Hercegovine u ovim svečanim i historijskim trenucima, u trenucima kada su momci ostavljali srce na terenu, zajedno sa administracijom, pronašla prostora da prenosi neprovjerene infromacije i špekuliše sa nezapamćenim uspjehom. Uputili smo žalbu EHF-u, i nismo krivci za propust. Vidimo se u baražu”, izjavio je direktor bh. reprezentacije Gordan Muzurović.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno