Karate: KK ” Tuzla” počeo trenažni proces u manjim grupama

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Pandemija Korona virusa primorala je čitavu društvenu zajednicu a samim tim i sportske klubove na izmjenjen režim rada. Sistem online treninga kao i druge alternativne metode rada u posljednja dva mjeseca bili su veza između trenera i takmičara.

Poboljšavnjem higijensko-epidemiološke situacije a na osnovu preporuka Kriznog štaba stručni štab Kluba borilačkih sportova „Tuzla“ je donio odluku o nastavku trenažnog procesa za sve grupe od pionirske do seniorske ekipe. 

Trenažni proces se odvija u manjim grupama u dvorani i napolju uz stručni nadzor trenerskog kadra iz svih sportskih oblasti.

Također važno je napomenuti da je startao i trenažni proces u novoj multifunkcionalnoj sportskoj sali koja se nalazi u sklopu kompleksa SKPC „Mejdan“.

Iz Kluba borliačkih sportova „Tuzla“ se nadaju da ćemo se uskoro u potpunosti vratiti uobičajnom načinu života i pozivaju sve roditelje da svoju djecu uključe u aktivno bavljenje sportom jer kvalitetna fizička aktivnost u za to predviđenim sportskim dvoranama ima višestruke koristi za zdravlje i razvoj djeteta.

 PRESS SLUŽBA KK“Tuzla“

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno