Karate: Održan 23. TK Open

U Tuzli je u subotu održan međunarodni karate turnir TK-a Open i VII Memorijalni turnir Fuad Hadžiavdić Fudo, na kojem je učešće uzelo 888 takmičara, 75 klubova i nacionalnih selekcija iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

TK-a Open se u kontinuitetu održava već 23 godine za redom, u povodu dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Takmičenje je održano u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ Tuzla, poštujući higijensko epidemiološke mjere izazvane pandemijom Corona virusa.

Učesnike su pozdravili i proglasili turnir otvorenim gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i Ministar kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona Zlatan Mutarović. Svečano otvaranje turnira i finalne mečeve u seniorskoj konkurenciji u direktnom prijenosu je prenosila RTV Tuzlanskog kantona.

Najuspješniji klubovi turnira su: KBS „Tuzla“ Tuzla, „Regeneracija“ Velika Kladuša, „Omladinac“ Podgorica i Hrvatski karate savez.

U sklopu turnira, održan je i memorijal „Fuad Hadžiavdić Fudo“ u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji. Novčane nagrade pobjednicima je uručila supruga rahmetli Fuada Hadžiavdića. Pobjednici u seniorskoj open konkurenciji su: Anđelo Kvesić (Hrvatski karate savez) u muškoj i Dragana Konjević (Karate klub „Omladinac“ Podgorica) u ženskoj konkurenciji.

Generalni pokrovitelj turnira bila je Vlada TK, a generalni sponzor Grad Tuzla.