Karate: Održana press konferencija povodom velikog uspjeha Borisa Kasumovića

Na Evropskom karate prvenstvu za seniore, seniorke i parakaratiste koje je održano u Poreču jedinu medalju za BiH osvojio je Tuzlak Boris Kasumović.

Kasumović je u kategoriji kate K22 (osobe sa intelektualnim smetnjama) došao do bronze što je prva medalja za bh. parakarate sa Evropskih prvenstava.

“Predstavio je našu državu i naš klub u najboljem svjetlu. Možemo slobodno reći da je bio neka vrsta zvijezde u hotelu u kojem je bilo mnogo reprezentacija. Svi su se upoznali s njim i pozdravljali ga. Kad je u pitanju sam nastup on je prilično dobro odradio. Naravno da može uvijek bolje, ali je u tom momentu dao sve od sebe i nedostajao mu je samo jedan bod da dođe do finala u prilično jakoj konkurenciji”, izjavio je trener Kasumovića, Nermin Hadži.

Boris Kasumović je član Karate kluba za osobe sa poteškoćama u razvoju „Student“ koji je inače sestrinski klub KBS Tuzla.

“MI smo već 2005. godine imali neku viziju kada je u pitanju parakarate i rad sa osobama sa posebnim potrebama, kada smo i formirali poseban klub. On djeluje u sklopu KBS Tuzla ali je poseban pravni subjekat sa svojim obilježjima i namjenjen je samo za rad sa djecom sa posebnim potrebama. Odmah u startu smo krenuli sa radom i produkt tog rada su vrhunski rezultati. Sa tom djecom je izuzetno zanimljivo raditi. Oni su zahvalna populacija, slušaju što im se kaže i postižu izuzetne rezultate”, rekao je ovom prilikom direktor KBS Tuzla Fikret Selman.

I prije ovog Evropsko prvenstva Kasumović je imao odlične rezultate. Višestruki je prvak BiH i osvajač brojnih turnira. Naredno veliko takmičenje na kojem će predstavljati BiH je Svjetsko prvenstvo koje će su u novembru ove godine održati u Dubaiju.

Pročitajte...