Karate: Press konferencija KBS Tuzla pred odlazak na Balkansko prvenstvo

Od 15. do 18. oktobra u Poreču će se održati Balkansko karate prvenstvo za djecu i seniore. Očekuje se učešće više od 1000 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Turske, Grčke, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Najveći broj reprezentativaca BiH dolazi iz KBS “Tuzla”, čiji su predstavnici danas na pres-konferenciji najavili ovo međunarodno takmičenje.

Iz ovog klubu u seniorskoj konkurenciji boje naše zemlje branit će Emina Abdulić, Azra Dahalić i Belma Omerović, a u konkurenciji djece Damir Džinović, Lamija Softić, Merima Brković, Nedim Osmanbegović, Adi Pipal i Vedad Osmanbegović.

Direktor KBS “Tuzla” Fikret Selkman je izjavio da očekuje osvajanje medalja ali da u ovom momentu to nije prioritet. U suštini Balkansko prvenstvo je za ove karatiste kontrolno takmičenje da se vide njihove trenutne mogućnosti. U klubu su skoncentrisati na predstojeće Svjetsko i Evropsko prvenstvo.

Naglašeno je da zbog povrede u Poreču neće nastupiti najbolja karatiskinja ovog kluba Amina Fejzić, te da će sa ekipom putovati trenerica kluba i selektorica ženske juniorske reprezentacije BiH Una Selman Žilić.