Karate: Sutra u Gradačcu Državno prvenstvo za seniore, veterane i parakaratiste

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Sutra se u Gradačcu održava Državno prvenstvo za seniore, veterane i parakaratiste u organizaciji Karate saveza BiH. Nastupit će 169 takmičara iz 50 karate klubova. Klub borilačkh sportova Tuzla predstavljat će 13 takmičara u različitim kategorijama. Direktor kluba Fikret Selman smatra da su se kvalitetno pripremili za ovo prvenstvo i očekuje dobre rezultate.

“ Mi nastupamo na ovom takmičenju sa 13 takmičara, faktični najbrojniji smo. Što se tiče kategorija, nastupamo u svim kategorijama. Imamo i veterane, djecu sa posebnim potrebama Kasumović Borisa i Kasumović Edisa koji nastupaju za Student. Što se tiče kategorija očekujem kod veterana da budu najuspješniji Nermin Hodžić i Una Selman Žilić ,naši treneri, a što se tiče ostalih kategorija očekujemo medalje”, istakao je Fikret Selman direktor Kluba borilačkih sportova “Tuzla”.

Jedna od takmičarki od koje se očekuje dobar rezultat je i Emina Abdulić u kategoriji do 50 kilograma seniorke. Ovo je i njen prvi nastup nakon pauze od 7 mjeseci zbog povrede.

Imala sam povredu, operisala sam koljeno. Nakon 7 mjeseci sam se vratila. Očekujem kvalitetne mečeve i što bolji rezultat s obzirom da sam u juniorskoj kategoriji bila proglašavana za najbolju juniorku BiH. Dobar rezultat bi bio da osvojim neku medalju i da se plasiram na balkansko prvenstvo”, rekla je Emina Abdulić iz Kluba borilačkih sportova “Tuzla”.

Ovo je ujedno i izborno takmičenje za nastup na Evropskom prvenstvu sa seniore, juniore, kadete i takmičare do 21  godine, koje će se ove godine održati u Poreču. Iz Kluba borilačkih sportova “Tuzla” očekuju dobre rezultate i nastavak kontinuiteta kvalitetnog rada.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
00:02:43
Popularno