Khabib Nurmagomedov odbranio je naslov UFC prvaka lake kategorije

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - SEPTEMBER 06: Khabib Nurmagomedov (red) in action against Dustin Poirier (blue) during UFC Lightweight Championship match at Yas Island in Abu Dhabi, United Arab Emirates on September 6, 2019. ( Stringer - Anadolu Agency )

Khabib Nurmagomedov odbranio je naslov UFC prvaka lake kategorije. The Eagle je sinoć u Abu Dhabiju savladao Dustina Poiriera predajom u trećoj rundi.

Khabib je od samog početka krenuo u svoju borbu. Bacio je Poiriera na pod, pokušao ga je završiti, ali se Amerikanac jako dobro branio. U finišu prve runde The Eagle je pogodio i nekoliko dobrih laktova i dominantno je dobio prvu rundu.

Poirier je dobro ušao u drugu rundu. Pogodio je nekoliko puta Khabiba, ali je ubrzo ponovo bacio na pod gdje je imao apsolutnu kontrolu i dominaciju, koja mu je donosila bodove.

Početkom treće runde Poirier radi giljotinu iz koje se Khabib izvlači i ponovo uspostavlja kontrolu nad borbom, te u ovoj rundi tjera Poiriera na predaju za novu pobjedu i odbranu naslova prvaka.