Kladanj: Visina sniježnog prekrivača dostiže 70 cm, pročišćeni putevi do zametenih naselja (VIDEO/FOTO)

Snježne padavine koje su poslednjih dana zahvatile područje općine Kladanj uzrokovale su otežan promet na svim putnim pravcima, zastoje u saobraćaju, kao i druge poteškoće u funkcionisanju i odvijanju  života na području općine Kladanj.

-Visina snijega koja  dostiže od 40 cm u nižim krajevima do 70 cm u visinskim predjelima alarmiralo je da se mobilišu raspoloživi potencijali, ljudstvo i mehanizacija, na intenzivnom čišćenju i uklanjanju snijega sa puteva, ulica i drugih javnih površina. Blagovremeno su očišćeni svi prioritetni pravci prema mjesnim zajednicama  i uspostavljen je autobuski saobraćaj, obezbejeđen je pristup svim školama, Domu zdravlja, ambulantama, dječijim obdaništima i  drugim važnijim subjektima kao i pristup težim bolesnicima, nema zastoja u napajanju električnom energijom i vodom – istakao je Ziad Vejzović, predstavnik Civilne zaštite općine Kladanj.

Predstavnici Službe za civilnu zaštitu su u stalnoj koordinaciji sa predsjednicima mjesnih zajednica i izvođačima radova, prate stanje na terenu  i vrše pripreme za pravovremeno djelovanje u slučaju nastavka padavina.

 

 

Pročitajte...