Klubovima Premijer lige BiH proslijeđeni upitnici o nastavku sezone

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Učesnike konferencije je u ime NS BiH pozdravio predsjednik Elvedin Begić, a istoj su prisustvovali i potpredsjednici Milorad Sofrenić i Ivan Beus, kao i predsjednici entitetskih saveza Vico Zeljković i Irfan Durić. Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav i predsjednik Komiteta za takmičenje Milorad O. Lale.

“Tokom sastanka je vođena diskusija o prijedlozima klubova za tekuću sezonu, razlozima i argumentima za odigravanje ili neodigravanje nastavka prvenstva, prijedloga datuma početka nove sezone, kao i načina funkcionisanja klubova u narednom periodu. Različit pristup predstavnika klubova, njihovih pogleda i stavova o modalitetu za nastavak takmičenja, otvara široki prostor za opservacije uz mnogo otvorenih pitanja”, saopštili su iz NS BiH.

Na sastanku je zaključeno da se klubovi pismeno očituju na proslijeđeni upitnik iz NS BiH sa zadatkom da se administraciji dostave konkretni odgovori na postavljena pitanja. Predstavnici klubova će se pismeno izjasniti jesu li za nastavak takmičenja, koji format takmičenja preferiraju, jesu li sačinili prijedlog načina početka trenažnog procesa i priprema za utakmice u narednom periodu, konkretan plan organizacije utakmica u posebnim okolnostima, način testiranja igrača i rokove do kada će ista biti izvršena.

“Pored upitnika, iz administracije NS BiH je klubovima dostavljen prijedlog ‘PLANA MJERA I PROCEDURA COVID-19’ za nastavak trenažnog procesa i odigravanja utakmica bez prisustva publike, a koji je NS BiH prije dvije sedmice dostavio nadležnim entitetskim ministarstvima na odobravanje. Sve potrebne mjere su preduzete u pravcu izrade kvalitetne pripreme za nastavak takmičenja pod okriljem NS BiH”, poručili su iz Saveza.

Nakon što klubovi dostave svoje odgovore, administracija će pripremiti sveobuhvatnu analizu trenutnog stanja u smislu mogućnosti organizacije takmičenja u narednom periodu te će istu dostaviti Izvršnom odboru NS BiH na razmatranje. Tek nakon što bude sagledana kompletna situacija, uzimajući u obzir da su još uvijek na snazi mjere nadležnih organa u BiH po pitanju zabrane organizacije sportskih takmičenja, Izvršni odbor će donijeti svoju konačnu odluku.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno