Kolektiv RTV TK ostao bez kolege Nijaza Hasanbašića

Kolektiv Radio-televizije Tuzlanskog kantona ostao je bez svog istaknutog člana – Nijaza Hasanbašića.  Nakon kraće bolesti iznenada je preminuo je u 58 godini života.

Kolega Nijaz Hasanbašić bio je dio kolektiva Radio-televizije Tuzlanskog kantona posljednjih 20 godina. Od početka je bio angažovan u Službi prijenosa i emitovanja programa, najprije kao inžinjer, a potom i kao šef Službe. Bio je jedan od ključnih sudionika svih procesa tehničkog razvoja Radio-televizije Tuzlanskog kantona, počev od izgradnje mreže emisionih stubova, do procesa digitalizacije. Bio je na čelu tima koji je obezjeđivao tehničke preduslove za realizaciju velikih programskih projektata, snimaka i prijenosa uživo na desetine velikih sportskih, kulturnih, vjerskih i drugih događaja.

Povrh svega Nijaz Hasanbašić bio je dio tima, ili bolje kazati dio porodice Radio-televizije Tuzlanskog kantona, i njegovim preranim odlaskom izgubili smo izuzetnog stručnjaka, kolegu i prijatelja.

Posebno je ovo veliki gubitak za njegovu porodicu kojoj i ovim putem upućujemo iskrene riječi suosjećanja.

Povodom smrti našeg kolege, danas će u prostorijama RTV TK, s početkom u 11 sati biti održana komemorativna sjednica. Posljednji ispraćaj Nijaza Hasanbašića bit će upriličen u ponedjeljak 29. januara u 13 sati i 30 minuta ispred kuće žalosti u Hasanbašićima, a ukop i dženaza na mezarju Ševar.

Pročitajte...