Putnici koji ulaze u Hrvatsku iz trećih zemalja imaju slične uvjete kao oni koji putuju iz Evropske unije, ako dolaze zbog neodgodivih razloga kao što su bolest, sahrana i slično, s tim da će im se ulazak ograničiti na maksimalno 12 sati.

Putnici koji dolaze iz zemalja u kojima se pojavio novi soj korone, koje se nalaze na popisu HZJZ-a, primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere. Za sada su na tom popisu Velika Britanija i Južna Afrika. Ti putnici će pri ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan PCR test ne stariji od 48 sati i ići u karantenu od 14 dana. Karantena im se može skratiti na sedam dana ako samonicijativno naprave i plate PCR-test koji će biti negativan.

Za osobe koje putuju s ciljem dopremanja pomoći na potresom pogođena područja uvedena su posebna pravila te će one moći ući u Hrvatsku bez testa, temeljem prethodne dozvole Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Postojeće epidemiološke mjere na snazi su do 31. januara, a od 1. februara na snagu stupaju nove mjere koje su fazi usuglašavanja i donošenja.