Kompanija BIMAL dobitnik priznanja ‘Lider održivog razvoja Podunavskog regiona’

BRČKO, 6. oktobra (FENA) – U okviru šestog Dunavskog biznis foruma u Novom Sadu poslovni rezultati brčanske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL nagrađeni su priznanjem „Lider održivog razvoja Podunavskog regiona“.

Kao jedan od najznačajnijih regionalnih skupova u oblasti biznisa, regionalne saradnje, agrara te preduzetništva, Dunavski biznis forum okuplja predstavnike 14 zemalja Podunavlja pod motom „Svi za jednog, jedan za sve“, saopćeno je iz BIMAL-a.

“Kompanija BIMAL je zahvaljujući jasnoj poslovnoj strategiji te kao član STUDEN Holdinga, poslovne grupe koja je značajan investitor u regiji zapadnog Balkana, ostvarila lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Kroz 15 godina kontinuiranog rada i ulaganja u kvalitet proizvodnje BIMAL je postigao ekspanziju svog poslovanja, te je iz inicijalne pozicije u Brčkom započeo poslovanje i u Srbiji, uspostavljajući BIMAL Grupu koja se bavi proizvodnjom i trgovinom uljaricama i žitaricama“, rekla je direktorica Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga Nataša Pucar.

Za poslovne rezultate kompaniji BIMAL nedavno je, u okviru projekta „100 najvećih u BiH“, dodijeljena nagrada „1. mjesto u industrijskoj grani proizvodnja prehrambenih proizvoda u BiH po prihodu u 2016. godini“ čime je BIMAL drugu godinu zaredom lider u kategoriji proizvodnje, a kvalitet BIMAL-ovih proizvoda potvrđuju i zlatne medalje koje BIMAL iz godine u godinu osvaja  na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, navodi se u saopćenju.

Učesnici Dunavskog biznis foruma zaključili su da ulaganja u privredu, kao i pozitivan rast inovacija, te razmjena poslovnih iskustava jesu nosioci razvoja svake od zemalja pojedinačno, što dugoročno predstavlja uspostavljanje stabilne ekonomske klime cijelog regiona.

(RTVTK/FENA) Z.N.

Pročitajte...