Koordinacija boračkih saveza i organizacija TK upućuje srdačne čestitke svim građanima povodom 1. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Ove godine se navršava 27. godina od sticanja nezavisnosti naše domovine koja je međunarodno priznata u svojim granicama. Ogromna cijena koja je plaćena nevinim ljudskim životima, omogućila je život u nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini. Hrabrost građana Bosne i Hercegovine, koji su svojim životima branili domovinu, izlagali se svakodnevnim borbenim zadacima, je razlog što mi, građani Bosne i Hercegovine, danas u slobodi i nezavisnosti obilježavamo ovaj važan događaj u istoriji naše domovine – 1. Mart- Dan nezavisnosti. Nezavisnost i slobodu trebamo čuvati i njegovati, a stalne opasnosti kojima se pokušava osporiti i ugroziti nezavisnost naše domovine, trebamo s velikim oprezom promatrati i ne dozvoliti bilo kakav pokušaj gubitka teško stečene nezavisnosti. Praznik je još jedna prigodna prilika da ukažemo na vrijednosti ovog datuma i na našu obavezu da učinimo sve kako bi te vrijednosti živjele među nama, jer samo na taj način generacije koje dolaze možemo učiniti boljim i odgovornijim, te osigurati bolju budućnost.

Ovom prilikom, Koordinacija boračkih saveza i organizacija TK upućuje srdačne čestitke svim građanima povodom 1. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Pročitajte...