Koordinacija boračkih saveza TK nezadovoljna neusvajanjem Budžeta TK za 2021. godinu

Nakon neusvajanja Budžeta TK, press konferenciju su održali i članovi Koordinacije boračkih saveza TK. Pred zastupnike u Skupštini TK su stavili jasan zahtjev – usvajanje Budžeta TK za 2021. do 15. januara. Ukoliko se to ne desi pozvat će boračku populaciju da svoja prava traži na druge legalne načine.

Predstavnici Koordinacije boračkih saveza TK danas su iskazali nezadovoljstvo činjenicom da  Budžet TK za narednu godinu nije usvojen.

– Mislim da današnjim svojim postupkom čine medvjeđu uslugu onima koji hoće nered i nemire na prostoru TK. Koordinacija boraca TK, traži da do 15. januara usvoje Budžet – naglašava Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boračkih saveza TK.

Napominju da mogu tolerisati politička prepucavanja, ali kada se desi da borci ne dobiju svoje isplate, pozvat će ih na ulicu.

– Nas zanima da tih 10.000 ljudi prime sredstva do kraja januara. Ne budu li to uradili Koordinacija boraca će pozvati te ljude -č dodaje Hasanović.

Tih 10.000 osoba iz reda boračke populacije, napominje Hasanović, neće ostvarivati prava u Odluci o privremenom finansiranju TK. To su RVI, demobilisani borci, porodice šehida i poginulih boraca… Pozvali su zastupnike u Skupštini TK da po strani ostave svoja politička uvjerenja, te da ne dovode u pitanje egistenciju onih koja svoja primanja ostavaruju preko Budžeta TK.

Pročitajte...