Košarka: Komemoracija u Tuzli povodom smrti Mihajla Mikija Vukovića

U organizaciji ženskog košarkaškog kuba Jedinstvo Dženex u sali Narodnog pozorišta Tuzla održana je komemoracija povodom smrti sjajnog trenera i velikog čovjeka, Mihajla Mikija Vukovića. Miki je bio tvorac nezaboravne  generacije evropskih prvakinja Jedinstva Aide. Zbog ograničenog broja prisutnih, u uslovima pandemije, od Mikija su se oprostile bivše ogračice , klupski saradnici i prijatelji. Sa posebnim emocijama su njegov odlazak doživjele kapiten Mara Lakić-Brčaninović , Razija Mujanović, Jadranka Savić-Omerović,Vesna Omeragić, dugogodišnji saradnik i prijatelj Zdravko Dugonjić

Od Mikija se oprostili i Mirsad Đonlagić, koji je kazao da su u klub stigli brojni telegrami saučešća iz Košarkaških saveza brojnih zemalja, klubova i pojedinaca širom svijeta. Aid Berbić, predsjednik Radničkog sportskog društva Sloboda, te gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Miki Vuković je zlatnim slovima upisao Tuzlu na košarkašku mapu svijeta, a medalje je osvajao i sa reprezentacijom bivše Jugoslavije,te bio omiljen i u Španiji gdje takodje ostavio dubok i neizbrisiv trag. Nevjerovatna je bila energija i znanje koje je on davao tokom prethodnih decenija i za sve  što je uradio zaslužuje jedno veliko i istinsko hvala.