Košarka: Poraz BiH od Slovenije

U posljednjem kolu grupne faze takmičenja na Eurobasketu ženska košarkaška reprezentacija BiH poražena je od Slovenije 91:81 u utakmici u kojoj su se naše košarkašice uspjele vratiti nakon zaostatka od 25 poena, ali ipak na kraju nisu mogle doći do pobjede koja je bila potrebna za direktan plasman u četvrtfinale.

Sada moramo sačekati rasplet grupe i meč Belgija – Turska koji počinje u 15 sati. Ukoliko Belgija dobije Tursku, što je i realno, napravit će se mini tabela između BiH, Slovenije i Belgije i gledat će se koš razlika u međusobnim duelima za konačan palsman u grupi. Tu je najbolja Belgija zbog ubjedljive pobjede nad Slovenijom pa će BiH biti druga. U najgorem i najrealnijem slučaju, naše košarkašice ostaju druge na tabeli i u tom slučaju igrat će već sutra protiv pobjednika meča Hrvatska – Češka za četvrtfinale.

U utakmici sa Slovenijom Marica Gajić je bila najbolja sa 28 poena i 11 skokova te tri asistencije, dok je Jones ubacila 24 poena uz 10 skokova i tri asistencije. Nikolina Babić je još bila dvocifrena sa 12 poena.

Kod Slovenki Lisec je ubacila 22, Friškovec 15, a Oblak 13 poena uz čak 10 asistencija.

Pročitajte...