Košarka: Široki prvak nakon što su Borac, Spars i Igokea odbili igrati Final Four

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ekipa Širokog novi je košarkaški prvak Bosne i Hercegovine. Širokobriježani su do svoje 11. titule u klupskoj historiji došli nakon što su Igokea, Spars i Borac odbili da igraju Final Four.

Ovogodišnji završni turnir izazvao je mnoge kontroverze i to prvobitno nakon što je pet klubova učesnika Lige za prvaka poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da ne žele igrati Final Four, odnosno da prihvataju postojeće stanje na tabeli i da se prvoplasiranoj ekipi iz Lige za prvaka – Igokei, dodijeli titula prvaka.

Ubrzo nakon toga Igokea, koja je ujedno trebala biti i domaćin Final Foura, otkazala je organizaciju ovog turnira, a Košarkaški savez BiH dodijelio je organizaciju Širokom, koji je ujedno i jedini tim koji je želio igrati završni turnir.

Prvobitno se na terenu nisu pojavili košarkaši Sparsa i Borca koji su trebali igrati prvo polufinale, a nakon toga se na terenu nisu pojavili ni igrači Igokee koji su svoj meč trebali igrati protiv Širokog. Samim tim, jasno je kako je u ovom meču pobjeda pripisana Širokom, a ovaj tim je nakon svih dešavanja proglašen za prvaka BiH.

Sada je na potezu Košarkaški savez BiH koji će zasigurno morati kazniti klubove koji su odbili igrati završnicu Prvenstva BiH, što je odluka koja je donesena još krajem aprila ove godine.

Bilo kako bilo ovo je još jedan pokazatelj neuređenosti sistema i još jedan u nizu šamara za sport u BiH.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno