Košarka: “Team Support Grant” za žensku košarkašku repezentaciju BiH od 100 000 dolara

Olimpijski komitet BiH je putem projekta Olimpijske solidarnosti MOK-a obezbijedio “Team Support Grant” za žensku košarkašku repezentaciju naše zemlje, koji će se koristiti naredne četiri godine.

Čelnici Olimpijskog komiteta BiH, predsjednik Marijan Kvesić, potpredsjednik Izet Rađo i generalni sekretar Said Fazlagić primili su u prostorijama OKBiH delegaciju Košarkaškog saveza BiH, predsjednika Mirzu Teletovića, člana Nadzornog odbora KSBiH i člana IK OKBiH Nihada Selimovića, generalnog sekretara Amera Čolana, tim menadžera ženske reprezentacije BiH Raziju Mujanović i kapitena reprezentacije Milicu Deuru.

Povod prijema je upravo “Grant podrške timskom sportu 2021-2024“ za žensku seniorsku košarkašku reprezentaciju BiH, koju je obezbijedio Olimpijski komitet BiH. Predviđeno vrijeme trajanja granta je četiri godine sa ukupnim iznosom od 100.000 američkih dolara, a sredstva će biti operativna na godišnjem nivou po 25.000 dolara.

Sredstva i podrška iz ovog granta ženskoj seniorskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH će u određenoj mjeri riješiti osnovne finansijske probleme vezane za pripreme i učešća na najprestižnijim evropskim takmičenjima i trening kampovima, a sve u cilju plasmana ženske košarkaške reprezentacije BiH na Olimpijske igre u Parizu za tri godine.