Košarka: Ženska reprezentacija BiH sutra protiv Švicarske za plasman na Eurobasket

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u Orenburgu, gdje će odigrati preostale dvije utakmice u kvalifikacijama za Eurobasket.

Sutra u 12.30 sati naše košarkašice igraju sa Švicarskom u susretu u kojem nam pobjeda znači plasman na Evropsko prvenstvo.

To će sada biti znatno otežano s obzirom da selektor Goran Lojo zbog povreda ne može računati na tri veoma bitne košarkašice Jones, Maricu Gajić i Tamaru Kapor što je veliki hendikep za bh. tim s obzirom na to da je riječ o igračicama koje su u proteklim mečevima bile ključne u pobjedama.

Međutim, u taboru BiH vlada optimizam i uvjerenje da će reprezentacija nakon više od 20 godina izboriti učešće na smotri najboljih evropskih selekcija.

Nakon ovog meča u petak je na rasporedu susret sa Estonijom.

Lojo je za ove mečeve pozvao 15 igračica, a na spisku su: Milica Deura, Anđela Delić, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Nikolina Babić, Miljana Džombeta, Melisa Brčaninović, Jovana Marković, Matea Tavić, Milina Mišeljić, Sandra Abazović, Courtney Hurt, Nataša Tomasović, Nikolina Delić i Dragana Domuzin.

Pročitajte...