Košarkaši Slobode počinju pripreme za novu sezonu

Košarkaši Slobode večeras startuju sa pripremama za novu sezonu u kojoj će pored domaćeg prvenstva i kupa igrati i ABA 2 ligu.

Trener Josip Pandža na prvom okupljanju će imati 17 košarkaša među kojima je i osam novih igrača: Sani Čampara, Amar Gegić, Fahrudin Manjgafić, Rosga Joseph, Miloš Grubor, Vladimir Tomašević, Dejan Janjić i  Darien Nelson-Henry.

Pandža je na press-konferenciji rekao da je učešće u regionalnoj ligi čast i veliki izazov. Ekipu očekuje oko 60 utakmica u sezoni te je zbog toga potreban širi roster. U planu je da se dovede još jedno pojačanje na poziciji centra.

Novinarima se u ima Upravnog odbora obratio Vedran Lakić koji je posebno naglasio ogromno zalaganje predsjednika kluba Aida Berbića na dobijanju pozivnice za učešće u ABA 2 ligi , te činjenicu da su dobili veliku podršku od grada i gradonačelnika Jasmina Imamovića.

Press konfrenciji je prisustvovao i direktor SKPC Mejdan Jasenko Elezović koji je dodao da su prilikom obilaska dvorane od strane delegacije ABA 2 lige dobili sve pohvale uz konstataciju da je Mejdan jedna od boljih dvorana u regionalnom takmičenju.

Tokom priprema ekipa će odigrati i veći broj prijateljskih utakmica. Već su dogovoreni mečevi sa ekipama Vrijednosnice Osijek i Igokea te učešće na turniru u Osijeku.

Nova sezona u ABA 2 ligi počinje 2. oktobra kada će Sloboda u goste MZT Skoplju, dok bi domaće prvenstvo trebalo početi u drugoj polovini istog mjeseca.

Ambicije su vrh bh. lige i da budu što konkurentniji u regionalnom takmičenju.

Pročitajte...