Krim policija izuzela zapisnike sa prethodne tri sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona

Sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, koju je obećala sazvati nova većina u TK, danas nije održana, a nije pokrenut niti jedan korak na njenoj pripremi kroz zakonodavno tijelo Kantona. Predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović za našu medijsku kuću  potvrdio je  da je krim policija izuzela zapisnike sa sjednica Skupštine TK koje su održane 16., 28. i 31. decembra te službenu zabilješku o dešavanjima na sjednici koju je sazvala nova većina. Istraga u toku.

Autor: Dino Dropić

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović  potvrdio nam je da je krim policija izuzela zapisnike sa tri posljednje sjednice  Skupštine TK kao i službenu zabilješku o dešavanjima na sjednici koju je sazvala nova većina.

 “Tako sam dobio saznanja od sekretara Skupštine da je krim polciija  odnosno taj odjel vjerovatno po nalogu Tužilaštva, po prijavama koje su otišle prema Tužilaštvu, izuzela dokumentaciju sa sjednica 16. , 28. i  31. decembra  koje su sazvane po protokolu, po skladu sa poslanikom i sporne sjednice  izvan svih pravila koja je sazvana isto 31. decembra. Počela je u 10 sati i 10 minuta, a završila u 10 sati i 25 minuta. Tu smo imali zahtjev za zasjedanje i pošto nije bilo zapisnika, službena zabilješka je napravljena od odgovornog lica koje je bilo tu ispred stručne službe vijeća”, istakao je Žarko Vujović predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona.

Navedeni dokumenti su upućeni na dalju proceduru. Iz OHR-a su nam potvrdili da će više informacija biti poznato sutra. Tužilaštvo TK formiralo je predmet u kojem će biti obavljene sve potrebne provjere prijavljenih radnji na osnovu dvije krivične prijave podnesene od predsjednika Skupštine TK i kantonalnog premijera protiv 18 skupštinskih zastupnika. Sa druge strane 7 zastupnika podnijelo je prijave protiv predsjednika Skupštine i premijera TK. Tužilaštvo provjere obavlja u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK. Kako navode trenutno nisu u mogućnosti dati više informacija o radu na predmetu.