Kupujmo/putujmo domaće na RTV TK

Radio televizija Tuzlanskog kantona u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i saobraćaja TK, počinje sa realizacijom kampanje Kupujmo/putujmo domaće. Cilj je promocija domaće privrede, ali i brojnih turističkih destinacija na TK. Ovim se nastavlja dugogodišnja praksa RTV TK koja se odnosi na skretanje pažnje javnosti na kvalitet i proizvode domaćih privrednika, ali i skrivene turističke dragulje naših lokalnih sredina.

Rudarstvo, auto industrija, proizvodnja hrane i pića odjeće, obuće, samo su neke od privrednih grana koje su razvijene na Tuzlanskom kantonu. TK obiluje i bogatim kulturno-historijskim i prirodnim resursima koje stalno treba promovisati. Važnost domaćeg posebno je došla do izražaja u ovom turbulentnom vremenu pandemije, kada smo se najviše oslanjali na domaće snage. Upravo je to bio motiv da RTV TK i u ovoj programskoj šemi dobar dio programa usmjeri na promociju domaće privrede i turističkih potencijala.

– I sada u ovom novom projektu RTV TK u funkciju stavlja sve svoje programske, tehničke i kadrovske resurse. Cilj je dati vjetar u leđa razvoju domaće privrede – kaže Kasim Softić, direktor RTV TK.

Kampanju podržava i resorno ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, u kojem su stava da je razvoj domaće proizvodnje osnova na kojoj se razvija i država Bosna i Hercegovina.

– Na taj način investiramo u buduće projekte, investiramo u plate, i u sve ono za šta se borimo – ističe Edin Buševac, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK.

U novoj programskoj šemi RTV TK planirana je i posebna emisija koja će se baviti upravo tematikom podrške domaćoj privredi.

– RTV TK će svakodnevno biti u funkciji realizacije ovog projekta kroz dnevne informativne emisije, kroz Jutarnji program, Dnevni magazin i ostale programske sadržaje – dodaje Softić.

RTV TK već godinama podržava domaću privredu i sve ono što nosi pečat Made in BiH.

Pročitajte...