Liga nacija: Poljska – BiH 3:0

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici na stadionu “Bilino polje” u drugom kolu kvalifikacione grupe ”J” za EURO 2020 igra protiv selekcije Grčke. ( Haris Badzic - Anadolu Agency )

Bh. reprezentacija poražena je  sa 3:0 na gostovanju kod Poljske u meču 4. kola Lige nacija.

Zmajevi su većinu susreta igrali s igračem manje jer je Ahmedhodžić dobio direktan crveni karton što su Poljaci iskoristili i lagano došli do pobjede.

Nakon meča selektor našeg tima Dušan Bajević izjavio je da smo nakon isključenja jednostavno izgubili kontrolu nad utakmicom.

“Dobro smo ušli u utakmicu i igrali korektno do crvenog kartona. Imali smo nekoliko prilika, ali smo nakon isključenja izgubili kontrolu. Morali smo da pravimo izmjene, a osjetio se i umor kod igrača. Morali smo zamijeniti Pjanića jer je imao bolove zbog povrede. Lewandowski je pokazao da je među najboljim igračima u Evropi i sve što je uradio bilo je kvalitetno”, rekao je Bajević.

Na pitanje o fizičkoj spremi igrača selektor je odgovorio.

“Htjeli smo nakon poraza u baražu da napravimo bolje rezultate u Ligi nacija protiv Holandije i Poljske. Igrači jesu umorni i psihički i fizički. Nije lako odigrati tri utakmice u šest dana. Čestitam im jer su sve to izdržali. Neki nisu najspremniji došli na pripreme i sve je to uticalo na ovakve rezultate. Ne tražimo opravdanja, teško je i drugima. Međutim, bili smo prisiljeni da puno mijenjamo. Dobra stvar u ovom svemu je što smo svima pružili šansu i vidjeli sa čime raspolažemo”.

sportsport/rtvtk