Liga prvaka: Finalna utakmica se igra u Portugalu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Finale Lige prvaka neće se igrati u Istanbulu niti će mu domaćin biti Wembley, koji se spominjao kao zamjena, već u Portu, javljaju svjetski mediji uz tvrdnju da će informacija biti službeno potvrđena u sljedeća 24 sata.

Razlog premještanja domaćinstva utakmice za naslov najbolje europske klupske ekipe je zabrinutost zbog pandemije koronavirusa. Iako davno potvrđen kao domaćin tog susreta, Istanbul je zbog pravila vezanih za smanjenje širenja koronavirusa skinut sa popisa grada domaćina završne utakmice Lige prvaka i susret između Manchester Cityja i Chelseaja, koji je zakazan za 29. svibnja, premjestit će se u Porto.

Za razliku od Turske, pravilo karantina za engleske žitelje ne vrijedi kad je u pitanju Portugal i svi koji će prisustvovati susretu, a to vrijedi i za igrače, neće morati u 10 dana dugu hotelsku izolaciju.

Očekuje se da će biti dozvoljen ulazak oko 6000 navijača svakog kluba na Portov stadion.Portugal je bio domaćin završnice i prošlog izdanja Lige prvaka, kada je takmičenje odigrano u tamošnjim gradovima. Samo finale, u kom je Bayern savladao PSG 1:0, igralo se u Lisabonu.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno