Liga prvaka: Večeras odluka o plasmanu po grupama

 

Grupa A

Club Brugge – Atletico Madrid (21:00 sat)

Monaco – Borussia Dortmund (21:00 sat)

U ovoj grupi ostalo je još o da se vidi ko će biti prvi, a ko drugi. Atletico za prvo mjesto treba pobjedu, kiks Dortmunda, a Borussia za prvo mjesto treba  pobjedu uz kiks Atletica pošto ima bolji međusobni omjer od Atletika.

Grupa B:
Barcelona – Tottenham (21:00 sat)

Inter – PSV (21:00 sat)

Italijanski tim za drugo mjesto treba osvojiti više bodova od Tottenhama u ovom kolu, a takav cilj izgleda lakši od cilja koji moraju ostvariti igrači Tottenhama. Naime,  u slučaju pobjede Intera nad PSV-om u Milanu, Tottenham mora savladati Barcelonu na stadionu Camp Nou.

Olakšavajuća okolnost za Tottenham može biti ta što je Barcelona već osigurala prvo mjesto u grupi i nema poseban motiv da slavi.

Grupa C:
Crvena zvezda – PSG (21:00 sat)

Liverpool – Napoli (21:00 sat)

Redsi na domaćem terenu igraju protiv Napolija i za plasman u osminu finala Liverpool mora slaviti 1:0 ili s barem dva gola razlike. Svi drugi rezultati – pobjeda rezultatom 2:1, 3:2 i slično, odnosno remi ili poraz – značili bi da Napoli zajedno s PSG-om ide dalje, a da Liverpool ispada.

Liverpool može osvojiti i prvo mjesto u grupi,ako PSG protiv Zvezde osvoji bod  da i Liverpool slavi protiv Napolija. Tada bi Liverpool, Napoli i PSG imali jednak broj bodova i gledao bi se međusobni omjer između ova tri kluba, a tu bi Redsi bili najbolji. U tom slučaju, drugoplasirani bi bio ili Napoli ili PSG, zavisno od rezultata na Anfieldu.

Zvezda još uvijek može biti treća, ali za to treba novo čudo u Beogradu, odnosno pobjedu nad PSG-om uz to da Liverpool izgubi od Napolija.

Grupa D:
Schalke – Lokomotiv Moskva (18:55 sati)

Galatasaray – Porto (18:55 sati)

Galata za treće mjesto treba pobjedu u svom meču, a dovoljno je i to da Lokomotiv ne slavi protiv Schalkea.

Lokomotiv za treće mjesto treba pobjedu u svom meču uz to da Galata ne slavi, jer Galata u međusobnom ogledu s Rusima ima bolji omjer.