Likovna kolonija u Kladnju i ove godine ispunila očekivanja

Na “Muškoj vodi” u Kladnju danas je završena 6. Likovna kolonija na kojoj su učestvovali umjetnici iz BiH i regiona. Likovna kolonija pod nazivom „Pogled ispunjen ljepotom” ima za cilj očuvanje i razvoj umjetnosti.
Mlada studentica Primjenih umjetnosti iz Italije Adelisa Selimbašić, porijeklom Kladanjka, sa Kolonije u Kladnju vraća se kući sa utiscima većim od očekivanih. Divno druženje i dobra razmjena ideja. Ni inspiracije, kaže, nije nedostajalo.
Drugi put Koloniju u Kladnju je Rade Babić, umjetnik iz Banja Luke. Nije se pokajao, ističe, ni ovoga puta.
Iz Slovenije je stigla Sena Bratić. Nezaboravno iskustvo i utisci koje će ponijeti sa sobom kući u Kopar. Za nju je osim umjentilčkog rada ovo prilika i da, kako kaže, uživa u ljepotama koje nudi kladanjska vazdušna banja.
Uprkos, što ponekad vremenske prilike ne idu na ruku, organizatori iz kladanjskog „Preporoda“, ne daju se iznenaditi. Na sadržajan način svake godine afirmišu likovno stvaralaštvo i dobijaju samo riječi hvale.
-Drago mi je što smo i ove godine ispunili očekivanja i zahvaljujemo se na podršci Ministarstvu za kulturu, sport i mlade – ističe predsjednica Nevzeta Rustemović.
Završnog dana Koloniju u Kladnju su posjetili i članovi Udruženja žena iz Brčkog i Gradačca. Nisu krili oduševljene radovima umjentika, kao i kladanjskim prelijepim pejzažima.

 

 

Pročitajte...