Linz: Mlade nade FK Sloboda pobjednici Međunarodnog turnira u Austriji (FOTO)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Lijepa vijest stiže iz Linza (Austra), gdje su mlade nade FK Sloboda Tuzla uzrasta U-12 osvojili prvo mjesto na međunarodnom fudbalskom turniru, dok su dječaci u mlađoj kategoriji U-10 takođe ostvarili odlično peto mjesto.

I ove godine mlade nade FK Sloboda učestvovali su na renomiranom međunarodnom fudbalskom turniru u Linzu (Austra), koje organizuje ASKO TAKAEF Donau Linz za kategorije U-10 (djeca rođena 2008.g.) i U-12 (djeca rođena 2006.g.). FK Sloboda Tuzla je jedini klub iz BiH i regiona koji već više od 10 godina ima otvoreni poziv na ovaj renomirani i fantastično organizovani turnir, na kojem učestvuje oko 20 klubova uglavnom iz Austrije i Njemačke. Kao i svake godine, turnir je tradicionalno organizovan u periodu 28-29. decembra.

Mlade nade FK Slobode imali su priliku da na međunarodnoj sceni pokažu fudbalsko znanje, talenat i kvalitet škole fudbala FK Sloboda Tuzla. Osim fudbalskog nadmetanja, dječaci su imali priliku da se druže sa svojim vršnjacima, steknu nezaboravna iskustva i prijateljstva. U takmičenju koje je trajalo 2 dana, ekipa FK Sloboda Tuzla u kategoriji U-12 (trener: Nermin Hasić-Mikica) osvojila je prvo mjesto, dok je ekipa U-10 (trener: Nevzet Hasanbašić-Lija) osvojila peto mjesto.

Treba posebno istaći nesebičnu podršku i pomoć koju su mlade nade FK Sloboda i ove godine imali od prijatelja kluba koji žive i rade u Linzu, a to su Sejo Letić-Jose, Nermin Hodžić-Memija i Sadeta Zukić.

Od samog dolaska i svečanog prijema ova vrijedna ekipa bila je na usluzi ekipi FK Sloboda tokom čitavog trajanja turnira vodeći računa čak i o najsitnijim detaljima, pa će zasigurno i ovo biti jedan od razloga zbog čega će baš ovaj turnir u Linzu dječacima ostati nezaboravan.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno