Lionel Messi: Bio sam uvjeren da ću ostati, želio sam to, a sada se moram oprostiti

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Lionel Messi je danas održao press konferenciju na Nou Campu povodom odlaska iz redova Barcelone, a na istoj su se pojavili i njegovi brojni trenutni i bivši saigrači. Legendarni Argentinac pojavio se na bini u suzama, a potom se obratio prisutnim medijima i jako teško je govorio.

“Bio sam uvjeren da ću ostati ovdje u Barceloni. Ovo je moj dom, naš dom. Želio sam ostati u Barci i to je bio plan, a danas se moram oprostiti nakon provedenog cijelog svog života ovdje”, rekao je Messi, a potom je nastavio:

“Poslije 21 godine, odlazim sa suprugom i troje djece. Ne mogu reći da se nećemo vratiti jer ovo je naša kuća, jako sam zahvalan zbog svega što sam proživio ovdje. Hvala klubu, trenerima, saigračima, prijateljima, ljudima koji su bili tu svakog dana. Svi su pokazali veliko poštovanje prema meni”.

Messi žali zbog načina na koji se oprašta od katalonskog kluba.

“Nikada nisam zamišljao da će se sve završiti ovako. Nadao sam se da ću to učiniti na terenu, sa svojim prijateljima, saigračima, pred publikom koja bi skandirala moje ime. Oduvijek sam zamišljao pun Camp Nou navijačima koje nisam vidio godinu i po. Nažalost, moralo je ovako biti”, istakao je Argentinac, a potom je poručio da će se vratiti:

“Nadam se da ću se jednog dana vratiti kako bih donio nešto novo klubu, mnogo uspjeha i zajedničkih lijepih trenutaka u budućnosti. Mnogo je riječi koje bih rekao, ali jednostavno me emocije obuzimaju i teško mi je da govorim”.

Sada već bivši fudbaler Barcelone potvrdio je izjavu predsjednika Joana Laporte da nije potpisao ugovor zbog pravila.

“Baš kao što je Laporta rekao, došao sam da potpišem ugovor, ali nisam mogao jer pravila to ne dozvoljavaju. Ništa drugo ne bih mogao da kažem. Prošle godine nisam želio  ostati i to sam javno rekao, sada sam želio da ostanem, ali nije moguće”, istakao je Messi.

Jedno od pitanja bilo je da li je Paris Saint-Germain njegov naredni klub.

“Jedna od mogućnosti je da bih mogao da dostignem te visine. Mnogo klubova me je zvalo, mnogi su zainteresovani. U ovom trenutku nisam ništa dogovorio, ali se radi na tome”, dodao je argentinski čarobnjak.

Istakao je da mu je ovo najteži trenutak u karijeri.

“Bez ikakve sumnje ovo mi je najteži trenutak u karijeri. Bilo je dosta teških trenutaka, ali ovo je nešto posebno. Više se ne vraćam na teren Barceloninog centra na trening, sa saigračima s kojima sam bio sve ove godine”, kazao je Messi.

Mnogi su mišljenja da je predsjednik La Lige Javier Tebas jedan od najodgovornijih za Messijev odlazak zbog strogih pravila finansijskog fer-pleja.

“Ne znam, iskreno. Meni je klub ponudio ono što je trebalo da potpišem, nije se dogodilo. Ne znam šta bih rekao Tebasu sada. Vidjeli smo se svega nekoliko puta, tako da ne bih imao šta da mu kažem”, istakao je Messi

Messi je prokomentarisao i fotografiju sa fudbalerima Paris Saint-Germaina – Neymarom, Paredesom, Verrattijem i Di Marijom.

“Potpuna slučajnost. Bili smo na odmoru svi zajedno, Neymar me je pozvao i pitao da li želim da dođem, da se vidimo. Bio je tu i Ivan Rakitić, onda smo se svi fotografisali. Oni su se poslije šalili sa mnom i rekli mi da moram da dođem u Pariz, ali ništa nije konačno”, kazao je Argentinac, koji smatra da može još dosta toga pružiti:

“Vjerujem da u meni ima još materijala za vrhunski fudbal. Imao sam sreću da se nikada nisam ozbiljnije povrijedio. Dokle god bude postojala šansa da se takmičim i osvajam trofeje – to ću i raditi”.

Ponudio je klubu da smanji platu za 50%, međutim nije bilo šanse da potpiše novi ugovor.

“Ponudio sam klubu da smanjim platu za 50 posto. Pitao sam da li treba da uradim još nešto? Laž je da sam odbio da smanjim platu za još 30 posto. Uradili smo apsolutno sve kako bih ostao, ali nije moglo”, istakao je Messi, koji je dodao šta očekuje od novog kluba:

“Pokušaću barem još jednom osvojiti Ligu prvaka. Bio sam blizu i sa Barcelonom, ali nismo uspjeli. Drugi su bili bolji od nas. Siguran sam da smo u Barceloni mogli osvojiti još jednu Ligu prvaka. Sada želim da osvajam titule i dalje”.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno