Ljetni magazin danas donosi zanimljive sadržaje sa tri lokacije

U najavi sadržaja današnjeg izdanja Ljetnog magazina RTV Tuzlanskog kantona, između ostalog izdvajamo.

Ministrica obrazovanja i nauke u Vladi TK Fahreta Brašnjić sumira neuobičajenu školsku 2019/2020. godinu koja je, kao i većina aktivnosti, naprasno prekinuta zbog koronavirusa, ali isto tako i dobrom organizacijom svih u lancu odrađena besprijekorno u saradnji sa RTV TK. Pohvala nije nedostajalo, djeca su okončala školsku godinu a učiteljice pobrale simpatije djece, roditelja i za to i nagrađene. Ministrica Brašnjić govorit će i o predstojećim aktivnostima.

Kolegeca Almira Šehić, danas je domaćin u mobilnom studiju Ljetnog magazina. Ugostili su ih organizatori poznate Likovne kolonije Breške. Bićete u prilici pogledati šta to rade umjetnici, a razgovarat će i sa organizatorima ove poznate kolonije.

U Ljetnom magazinu vodimo vas i do Gradačca. Kolega Zlatan Jovanović je na sajmu Eko – etno BiH, odnosno sajmu zdrave i ukusne hrane.

Nakratko ćemo zaviriti i u svijet prirode gdje nas vodi kolegica Emina Ramić. Otkriva nam jednu izuzetno korisnu ljekovitu biljku koja se vec stoljećima koristi na ovim prostorima. Biće ovo dobra prilika za mlađe domaćice da doznaju šta sve i na koji način mogu iskoristiti dijelove ove biljke, a može se koristiti gotovo sve.

Svakako nećete ostati uskraćeni i za važne informacije koje potpisuju ovaj dan, za što su se pobrinule kolege u redakciji informativnog programa naše RTV kuće.

Dobro došli u Ljetni magazin RTV Tuzlanskog kantona. Družimo se do naše centralne informativne emisije u 19 sati.

(RTVTK)

Pročitajte...