Ljetni magazin i danas donosi mnoge aktuelne teme

U Ljetnom magazinu RTVTK danas vam donosimo sljedeće sadržaje:

Studijski dio naše emsije danas smo posvetili obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici. Među hiljadama Bošnjaka koji su 11. jula 1995. krenuli iz Srebrenice kroz šumu ka slobodnoj teritoriji, bila su trojica braće Hasanović. Hasan je jedini preživio. Ranjenog brata Hasiba nosio je 20 kilometara, da bi mu oči sklopio u Nezuku. Svoja sjećanja i bolna iskustva prenio je u knjigu pod nazivom “Srebrenica – Zaboraviti ne smijem, halaliti neću”. S Hasibom razgovaramo o julu 1995. godine, koji mu je zauvijek promijenio život.

U studiju razgovaramo i sa fotografom Ahmetom Bajrićem Blickom koji tragediju srebreničkih Bošnjaka bilježi već 25 godina svojim objektivom. U Tuzli danas otvara izložbu „Srebrenica 1995.-2020. godina“.

Domaćin u našem mobilnom studiju je kolegica Sabina Grđić. I danas nam se javlja iz Fojnice. Ugostili su ih ljubazni domaćini u savrmeno opremljenom i poznatom lječilištu “Reumal“.

Svakako nećete ostati uskraćeni i za vazne informacije koje potpisuju ovaj dan, za što su se pobrinule kolege u redakciji informativnog progerama naše rtv kuće.

I ovog četvrtka u vaše domove donosimo i svjetska čuda savremene medicine.

Dobro došli u Ljetni magazin RTV Tuzlanskog kantona. Družimo se do naše centralne informativne emisije u 19 sati.

(RTVTK)