Ljetni magazin i ovog četvrtka donosi zanimljive sadržaje

U Ljetnom magazinu RTVTK danas, između ostalog, donosimo vam sljedeće sadržaje:

Zbog epidemije koronavirusa sve više građana odlučuje se da godišnje odmore provede u Bosni i Hercegovini. Prilika je to da se upoznaju mnogobrojne domaće ljepote, od kojih se neke nalaze i u Tuzlanskom kantonu. O turizmu u vrijeme korone, ali i o turističkim draguljima našeg kantona razgovaramo sa ministrom trgovine, turizma i saobraćaja TK Edinom Buševcem. S resornim ministrom razgovaramo i o važnosti kupovine domaćih proizvoda. Saznajte i gdje su planirane rekonstrukcije cesta u TK.

Kolega Zlatan Jovanović danas je domaćin u našem mobilnom studiju. Ugostili su ih ljubazni domaćini na Farmi Milo selo, koja je smještena u podnožju planine Ozren. Imat ćete priliku uživati u prelijepoj prirodi, ali i saznati mnogo korisnih informacija.

I ovog četvrtka nakratko ćemo zaviriti u svijet prirode, u koji nas vodi kolegica Emina Ramić. Otkriva nam koje koristi našem organizmu donosi crveno voće i povrće. Koristima i preporučenim dnevnim količinama ovog voća i povrća danas je posvećen „Čarobni svijet prirode“.

Donosimo vam i pregled informacija koje su pripremile kolege iz informativne redakcije.

Pozivam vas da nam i danas poklonite svoje povjerenje i naredna dva sata provedete u drustvu sa dežurnom ekipom Ljetnog magazina RTVTK. Družimo se do naše centralne informativne emisije u 19 sati.

Dobro nam došli !!!!

(RTVTK)