Ljetni magazin RTVTK i danas donosi mnoštvo zanimljivih sadržaja

U današnjem izdanju Ljetnog magazina RTVTK, izmedju ostalog,  nudimo vam sljedeće sadržaje:

Gošće u našem matičnom studiju su dekanesa Meldina Kokorović I prodekan za naučno istraživački rad na Ekonomskom fakultetu u Tuzli Jasmina Okičić sa kojima ćemo razgovarati o svemu što ovaj fakultet nudi tokom  prvog, drugog i trećeg ciklusa studija.

O sve složenijoj situaciji usljed obilnih padavina posljednjih dana  na području Tuzlanskog kantona  govori komadant Kriznog štaba Civilne zaštite Tuzlanskog kantona Mustafa Šakić.

Naš mobilni studio ovaj put nalazi se na omiljenom izletištu tuzlaka, Ilinčici. Domaćin je Zlatan Jovanović a ugostiti će jednog od najstarijih ugostitelja Hamzu Islamovića.

Razgovaramo danas i sa profesorom tjelesnog odgoja  Mehom Alić Partićem o korisnosti redovite tjelesne aktivnosti po zdravlje čovjeka. Na incijativu mladog aktiviste Adija Selmana na Ilinčici postavljene su sprave za vježbanje. Zahvaljujući njemu na svježem, šumskom vazduhu ćete moći održavati svoju kondiciju. Vratit ćemo se i u zlatno doba Tuzle i Ilinčice te sa sagovornikom Kasimom Mujabašićem prisjetiti kako se nekada slavio 1.Maj na Ilinčici.

Tu je i još mnogo zanimljivih sadržaja pa vas pozivamo da naredna dva sata provedete sa nama u društvu.

Pročitajte...