Maloljetni migrant iz Pakistana izboden nožem u blizini Đačkog doma u Bihaću

Prema riječima Snežane Galić, glasnogovornice MUP-a USK incident se desio u toku protekle noći na parkingu u blizini Đačkog doma u naselju Borići.

“Policijskoj stanici Bihać sinoć se obratio uposlenik zaštitarske agencije angažirane na obezbijeđenju Đačkog doma u kojem su smješteni migranti i prijavio da je došlo do fizičkog obračuna migranata u neposrednoj blizini Đačkog doma i da je jedan od migranata povrijeđen. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici zatekli su jednu nepoznatu osobu – migranta, koji je imao vidnu povredu u predjelu abdomena, zadobijenu upotrebom hladnog oružja”, kazala nam je Galić.

Povrijeđeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan je na liječenju. Kako saznajemo, migrant iz Pakistana je van životne opasnosti.

“Uviđajne radnje su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije koji su utvrdili da je došlo do fizičkog obračuna između H. C. (2001.) iz Pakistana i još jednog migranta koji je upotrebom noža H. C. nanio teške tjelesne povrede”, istakla je Galić.

Zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, istražitelji su lišili slobode L. A. K. (1987.) iz Pakistana, a kod njega je pronađeno i sredstvo izvršenja krivičnog djela, potvrdili su nam u MUP-u. Nad njim je zavedena kriminalistička obrada i pripadnici Sektora kriminalističke policije nastavljaju daljnji rad rad na dokumentovanju krivičnog djela pokušaj ubistva.

Kako nezvanično saznajemo, jutros je izbio još jedan sukob među migrantima u blizini Đačkog doma, a za sada nema zvaničnih informacija o tom događaju.

(RTVTK/KLIX)

Pročitajte...