Mašta i kreativnost na Otvorenom državnom takmičenju Saveza frizera BiH u Tuzli

U Tuzli je održano Otvoreno državno prvenstvo Saveza frizera Bosne i Hercegovine. Riječ je o najznačajnijoj frizerskoj manifestaciji koja je i ovoga puta okupila više od 100 učenika i vrhunskih  frizera iz naše zemlje, Srbije i Crne Gore. Organizatori manifestacije su Savez frizera BiH i Klub frizera i kozmetičara Tuzla.

Amila Hidanović iz Tuzle, jedna je od 100 prijavljenih takmičarki na Otvorenom državnom prvenstvu Saveza frizera BiH. Amila voli svoj poziv i da uči od starijih. Za takmičenje u kategoriji svadbena frizura po međunarodnim propozicijama pripremala se dva i po mjeseca.

Urednost, spretnost, inovativnost, brzina, neke su od osnova koje su takmičari i u kategorijama progresiv, školski berber kat, gala frizura trebali postići.

Učesnici Otvorenog državnog prvenstva frizera BiH u Tuzli imali su priliku čuti savjete i jednog od članova Borda direktora Svjetske frizerske organizacije Zorana Vukčevića iz Crne Gore . Takmičenju su se odazvali i predstavnici Srbije koji su tu prevashodno zbog druženja i učenja.

Klub frizera i kozmetičara Tuzla tradicionalno organizuje i učestvuju na ovakvim manifestacijama. Cilj im je jačati struku i učiti se ispravnim frizerskim vještinama i tehnikama. Samo tako rezultati neće izostati.

Na Otvorenom državnom prvenstvu Saveza frizera Bosne i Hercegovine u Tuzli prezentovani su mašta, kreativnost, spoj mladosti i iskustva. Sve to rezultiralo je neuobičajenim frizurama od kojih su neke izmamile i uzdahe.

Pročitajte...