Memorijalni turnir “Da se ne zaborave” održan u Humcima

Memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom “Da se ne zaborave” održan je jučer u Humcima. Dvanaesti po redu memorijalni turnir upriličen je u čast šehidima Donjih i Gornjih Humaca.

Prije samog početka takmičarskog dijela odigrane su revijalne utakmice, nakon čega je upriličena i ceremonija otvaranja turnira. Turnir u malom fudbalu simbolično su početnim udarcem otvorili najmlađi članovi porodica šehida.

Ni ružno vrijeme nije spriječilo prijavljene ekipe da pred publikom pokažu kvalitetan fudbal sa dosta golova, ali prije svega naglasak je bio na fer i korektnoj igri. Važno je napomenuti da su na ovom turniru učestvovale ekipe iz cijele BiH, a sa turnira upućena je i važna poruka, a to je da se ne smiju zaboraviti oni koji su branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu.

Organizatori su za najbolje obezbijedili i bogat fond nagrada. Tako su za prva tri mjesta osigurane novčane nagrade, pehari i diplome dok su najbolji pojedinci turnira dobili medalje.

Prvo mjesto na turniru je osvojila ekipa ML Tim Tuzla, druga je bila ekipa Butro Lisovići, dok je ekipa Fair Play Sarajevo osvojila treće mjesto.