Merhamet dostavio pomoć migrantima u Salakovcu

Humanitarna organizacija “Merhamet” MDD dostavila je u srijedu pomoć za migrante koji su smješteni u Izbjegličkom centru Salakovac kod Mostara, a riječ je o paketima s higijenskim artiklima.

Upravitelj Izbjegličkog centra Edin Denjo kazao je novinarima kako se trenutno u centru nalazi 210 migranata za koje je danas dostavljena pomoć.

– Merhamet je dostavio higijenske artikle, a riječ je o osnovnim paketima za obitelj kao što su paste za zube, deterdženti i ručnici – kazao je Denjo.

Glasnogovornik HO “Merhamet” MDD Ruždija Adžović precizirao je kako su donijeli pomoć u kojoj se nalazi 300 pojedinačnih setova sa sredstvima za higijenu, 100 deka i oko 20 paketića za novorođenčad.

Također je apelirao na nadležne državne institucije da se uključe i pomognu humanitarnim organizacija kako bi pomoć migrantima bila što učinkovitija.

Po Denjinim riječima, Crveni križ nastavlja s dostavom obroka tako da migranti ujutro dobivaju suhi, a za ručak i večeru topli obrok.

Ocijenio je kako je u centru mirno te da se radi na tome da se počne čistiti oko baraka i u barakama tako da higijena bude na odgovarajućoj razini kako ne bi došlo do epidemija zaraznih bolesti.

Pročitajte...