MFS-EMMAUS osigurao stipendije za 1.389 djece u Burkini Faso

MOSTAR, 9. listopada (FENA) – Domaća nevladina humanitarna organizacija MFS-EMMAUS za školsku 2017./2018. godinu osigurala je stipendije za 1.389 djece u Burkini Faso, priopćeno je u ponedjeljak iz te organizacije.

Od 2014. do 2017. godine MFS-EMMAUS je zahvaljujući građanima i donatorima prikupio stipendije za ukupno 2697 djece, a uz to distribuirana su i dva kontejnera materijalne pomoći koja su se sastojala od školskog pribora, prehrambenih i higijenskih paketa, odjeće, obuće, poljoprivrednog alata, građevinskog materijala za opremanje škola i sl.

MFS-EMMAUS već četvrtu godinu u kontinuitetu šalje stipendije i pomoć djeci u Burkini Faso u Africi, zemlji koja slovi za jednu od najsiromašnijih na svijetu.

U ovogodišnjoj akciji prikupljanja stipendija Medžlis Islamske zajednice Gradačac je prikupio sredstva za 767 djece, MIZ Srebrenik za 370 djece, MIZ Živinice za 20 djece, a ostale pravne i fizičke osobe svojim dobrovoljnim prilozima osigurale su stipendije za 232 djece.

Sva prikupljena sredstva biti će dopremljena u Burkinu Faso do kraja mjeseca listopada.

Ova humanitarna akcija pokrenuta je 2014. pod nazivom „Testiraj svoju humanost- pomozi mi da i ja završim školu“, a inicijator je bila mreža partnerskih organizacija BBF, Bosna – Burkina Faso – Francuska. Zahvaljujući ovoj suradnji, troje uposlenika MFS-EMMAUS-a posjetilo je tu zemlju te se uvjerilo u katastrofalne uvjete življenja tamošnjeg stanovništva nakon čega se javila velika želja ali i osjećaj moralne obaveze da im se pomogne, navodi se u priopćenju.

 

 

(FENA) I.B.

Pročitajte...