Ministar Gluhić otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je Regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovinekoja se održava u Petrovcu.

Кonferencija je okupila oko sto poduzetnika iz oblasti turizma iz regiona, kao i predstavnike vlada Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava i drugih državnih institucija, predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja, finansijskih institucija, nevladinog sektora i medija.

Značaj projekta prepoznali su predstavnici izvršne vlasti i institucija, među kojima su Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ambasada Crne Gore u Beogradu, koji su i domaćini konferencije, a predstavnici Bosne i Hercegovine na ovom skupu su Edita Đapo, ministar okoliša i turizma u Vladi Federacije Bosne i Hercegovini i ministar Gluhić.

Manifestacija se održava pod egidom da je turizam u zemljama regiona važan privredni činilac i faktor povezivanja a cilj je bio okupiti privatne kompanije i poduzetnike koji će kroz panele, radionice i dvodnevno druženje imati priliku da se upoznaju sa savremenim trendovima u turističkoj industriji, da razmijene kontakte i mišljenja i uspostave nove poslovne dogovore. Također je namjera sagledati aktuelno stanje, mogućnosti, primjere dobre prakse, izazove, načine finansiranja i poslovanja na tržištu, kao i prijedloge za unaprjeđenje turizma u državama učesnicima.

Pročitajte...