Ministar Ramić potpisao ugovore s predstavnicima humanitarnih društava

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić potpisao je danas ugovore s predstavnicima humanitarnih društava koja servisiraju najugroženije kategorije društva.

Pandemija uzrokovana koronavirusom negativno je uticala i na rad javnih kuhinja u Bosni i Hercegovini. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je uputilo javni poziv svim kuhinjama koje opslužuju povratničku populaciju kako bi iskazali svoje potrebe.

Ramić je potpisao ugovore s predstavnicima humanitarnih društava Caritas Sarajevo, Merhamet Sarajevo, Kruh Svetog Ante Sarajevo i srpskim humanitarnim udruženjem Dobrotvor iz Sarajeva, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

– Rad javnih kuhinja ima posebnu ulogu jer servisiraju najugroženije kategorije društva. Posebno se to odnosi na organizacije koje to rade u povratničkim sredinama i obezbjeđuju obroke za stare, iznemogle i socijalno ugožene povratničke porodice. Pandemija im je dodatno otežala rad, a mi pokušavamo pomoći koliko možemo – istakao je ministar Ramić.

Pored navedenih udruženja prethodno su ugovore potpisali predstavnici udruženja iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine, koja se također bave pripremom obroka za povratnike.

Pročitajte...