Ministar Ramić u Bosanskoj Dubici: Asfaltirana ulica u Krivdića Brdu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je u zvaničnoj posjeti Bosanskoj Dubici. Ramić je pustio u promet ulicu u povratničkom naselju Krivdića Brdo, koja je obnovljena i asfaltirana na zahtjev povratničke zajednice. Projekat je finansiralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, uz učešće i opštine Bosanska Dubica.

Otvaranju su prisustvovali i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić, načelnik opštine Radenko Reljić, te predstavnici povratničke zajednice.

 “Bili smo sa našim narodom u istočnoj Bosni, u Kopačima i Mašićima u Novom Goraždu, obišli napadnute povratnike u rogatičkim selima. Danas smo već na drugom kraju BiH, ovdje u Krivdića Brdu, koje je najveće povratničko naselje u Bosanskoj Dubici sa oko sto domaćinstava bošnjačkih povratnika. Ljudi su rekli da im treba srediti ovu ulicu, mi smo se dali na posao. Rad u korist građana i briga o svakom pedlju ove zemlje za nas nisu neke lijepe riječi, već konkretna praksa na svakom pedlju ove zemlje”, kazao je Ramić.

Ministar Ramić je tokom posjete održao sastanak sa opštinskim načelnikom Radenkom Reljićem, te razgovarao o mogućnostima saradanje na novim projektima. Ramić se, u prostorijama Merhameta, susreo i sa predstavnicima povratničkih udruženja, te se upoznao sa potrebama zajednice.

“Uvijek naglašavam koliko je korisna saradnja sa lokalnim vlastima u RS-u. Povratnici su građani, koji plaćaju poreze i imaju jednake obaveze, pa imaju i svoja prava u lokalnoj zajednici. Nekada su se zaobilazila povratnička mjesta u provođenju općinskih projekata, a sada nastojimo motivisati općine da finansiraju povratak, što je važno za građenje ne samo infrastrukture, već i suživota”, kazao je Ramić.​

Pročitajte...