Mirza Bašić osvojio prvu ATP titulu u karijeri!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Bh. teniser Mirza Bašić je na turniru u Sofiji osvojio svoju prvu ATP titulu u karijeri. Uspjeh je još veći kada se zna da je Bašić osvojio ovaj turnir kao kvalifikant, a u finalu je bio bolji od rumunskog tenisera Mariusa Copila sa 2:1, po setovima 7:6, 6:7 i 6:4.

Naš teniser je odlično otvorio meč i već u trećem gemu prvog seta napravio brejk za 2:1. Tu prednost držao je sve do 10 gema kada je servirao za osvajanje prvog seta, ali je rumun uspio napraviti brejk za 5:5. Zatim su oba tenisera uzeli gemove na svojim servisima pa se ušlo u taj brek koji je sa 8:6 pripao Mirzi Bašić za vodstvo od 1:0.

Bh. teniser loše je počeo drugi dio meča. Odmah na startu Copil je napravio brejk za 1:0. Ono što se desilo Bašiću u prvom setu dogodilo se i rumunu u drugom. Kod rezultata 5:4 servirao je za izjednačenje u setovima ali je naš teniser uspio osvojiti brejk za 5:5.  Osvajanjem gemova na svojim servisima i u ovom setu ušlo se u taj brek u kojem je ovaj put bolji bio Marius Copil sa 7:4 za 1:1.

U trećem setu teniseri su čuvali svoj servis sve do 9 gema kada je Mirza Bašić uspio napraviti brejk povesti sa 5:4 te u narednom gemu na svom servisu obezbjediti pobjedu sa 6:4 i konačnih 2:1.

Osvajanjem ovog turnira Mirza Bašić će od sutra biti među 80 najboljih tenisera svijeta.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno