Mještani naselja Tušanj i Mandići u velikim problemima: Voda ušla u kuće, vozila potopljena, blokiran put!(VIDEO)

Olujno nevrijeme večeras je pogodilo Tuzlu, ali i okolna mjesta. Prema nezvaničnim informacijama, u nepunih 40 minuta u Tuzli je palo 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Gradske ulice su večeras bile poplavljene, a nevrijeme je stvorilo i dodatne probleme građanima. Poplavljene su podrumske prostorije velikog broja stambenih zgrada, a u nekim zgradama su i krovovi propustili kišu u stanove koji se nalaze u potkrovlju.

Među pogođenim su i mještani naselja Tušanj i Mandići. Prema informacijama koje stižu sa terena, izlio je Tušanjski potok koji prouzrokovao velike probleme mještanima. Potočne bujice su blokirale saobraćaj u ovim naseljima, voda je ušla u kuće i stvorila velike probleme. Velika količina padavina u kratkom vremenskom periodu je izazvala i klizišta, te su neki stanovnici Mandića zbog nanosa kamenja i zemlje ostali osječeni od grada kada je u pitanju putna komunikacija.

„Bujica je nosila kontejnere, vozila su bila potopljena, ljudi su lopatama izbacivali vodu iz kuće“, riječi su mještanke naselja Tušanj.

Po svemu sudeći stanovnici ovih naselja će večeras provesti besanu noć i u strahu od novih padavina.

Pročitajte...