Mlada pijanistica Iman Jahić iz Tuzle nastupila na beogradskom Šopenfestu

Učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” iz Tuzle Iman Jahić, nastupila je tokom proteklog vikenda na prestižnom festivalu u čast jednog od najvećih kompozitora klavirske muzike Frederika Šopena. Beogradski Šopen fest je internacionalna, kulturno – obrazovna manifestacija u čast klavirske muzike, na kojoj učestvuju izvođači iz cijelog svijeta i koja spada u red najznačajnijih manifestacija ovog tipa u regionu.

BŠF populariše klasičnu muziku, predstavljajući stvaralštvo jednog od najvećih kompozitora čovječanstva – pjesnika klavira Frederika Šopena. Rame uz rame za svjetski priznatim pijanistima, ovaj festival pruža šansu za predstavljanje i mladim pijanistima iz regiona.

Izuzetnu saradnju već nekoliko godina festival ima i sa tuzlanskom Srednjom muzičkom školom “Čestmir – Mirko Dušek”. U okviru “Podijuma za mlade talente” na ovogodišnjem Šopen festu nastupila je učenica ove škole Iman Jahić iz klase profesorice Tatjane Todorović – Jurić.

“Velika je čast i zadovoljstvo nastupiti na jednom ovako prestižnom festivalu. Drago mi je da je škola baš meni ove godine ukazala tu čast i da sam mogla da se predstavim u okviru koncerta mladih talenata” – istakla je Iman Jahić.

Za tuzlansku Srednju muzičku školu ovo je nastavak uspješne saradnje sa beogradskim Šopen festom.

“Na naše veliko zadovoljstvo organizatori su odabrali našu školu, kao jednog od partnera i mi sa radošću predstavljamo beogradskoj publici naše vrijedne i talentovane učenike. Ove godine pred beogradskom publikom nastupa Iman Jahić, naša uspješna mlada pijanistica. Veona  smo  sretni što smo prisutni na festivalu kakav je beogradski Šopen Fest” – kazala je Zrinka Andrejaš, direktorica Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla.

Iman Jahić predstavila je u Beogradu dio svog bogatog repertoara, a na koncertu mladih talenata uz nju su nastupili i pijanisti iz Banjaluke i Beograda.

Pročitajte...