Mladi i mentalno zdravlje

U povodu 10. oktobra Svjetskog dana mentalnog zdravlja u Centru za mentalno zdravlje Doam zdravlja Tuzla danas je organizirano više događaja kojima je obilježen ovaj datum. Održano je predavanje ”Mentalnom zdravlje i mladi u svijetu koji se mijenja”, projekcija filma sa panel diskusijom, te uz ostale, donatorska izložba radova korisnika usluga Centra.
Mentalno zdravlje odnosno poremećaji mentalnog zdravlja predstavljaju gorući problem današnjice, mišljenja je primarijus dr. Zlatko Kalabić iz Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Tuzla. Podastire to sljedećim podacima.
Pri Centru djeluje Savjetovalište za mlade koje radi dvaput sedmično. Voditeljica Savjetovališta, psihologinja Jasmina Šabović tvrdi da je izuzetno bitno voditi računa o svim uzrastima, počev od predškolskog.
Uz stručno pradavanje o mladima i mentalnom zdravlju u svijetu koji se mijenja, organizirana je projekcija filma o mentalnom zdravlju mladih, uključujući panel diskusija, te donatorska izložba radova korisnika usluga Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Tuzla.