Mladost iz Soline nakon velikog preokreta izbacila Gradinu iz Srebrenika iz Kupa TK

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Na Studencu je odigrano četvrtfinale Kupa Tuzlanskog kantona u kojem su se sastali Mladost iz Soline i Gradina iz Srebrenika. Iako su tri ranga razlike između dvije ekipe, na terenu se to nije osjetilo. Gosti su u prvom poluvremenu  došli do vodstva od čak 3 – 0. Strijelci su za goste bili su Mujić, Omerović i Delić.

U drugom poluvremenu ista igra. Protivnici izjednačeni na terenu, ali golove postižu domaćini. Prvo je Smajlović zatresao mrežu gostiju, na 3 – 2 je smanjio Mehić, a domaćinima je izjednačenje donio Mešić Almir. Pobjedu i plasman u polufinale Kupa TK domaćima je u sudijskoj nadoknadi donio Aldin Alagić.

Za klub iz Soline  ovo je najveći uspjeh u 67 godina postojanja kluba.

O Mladosti iz Soline i Gradini iz Srebrenika se posljednjih dana mnogo piše. I jedna i druga ekipa u pozitivnoj atmosferi ulaze u samu završnicu takmičarske sezone. Jedni grade i popravljaju infrastrukturu, a drugi se pripremaju za razigravanje za ulazak u veći rang takmičenja. Infrastrukturno, organizacijski, ali i igračkim kvalitetom, sigurno i jedni i drugi pripadaju grupi ekipa iz većih rangova.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno