Mostar SG i Centar u finalu Kupa BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu u dobro ispunjenoj maloj dvorani tuzlanskog Mejdana aktuelni branilac naslova i prvak BiH Mostar SG Staklorad je sa 7:2 pobijedio domaću Bosnu Kompred.

U prvom poluvremenu bilo je neizvjesno sve do 18. minuta susreta, pošto su domaći odolijevali napadima ekipe iz Mostara. Prvo je Srđan Ivanković u 19. minuti doveo goste u vodstvo, da bi sa zvukom sirene za kraj prvog poluvremena Daniel De Souza udvostručio prednost.

U drugom poluvremenu ekipa Mostara ubacila je u veću brzinu i iz minute u minutu povećavala prednost. Tako je u 32. minuti stajalo visokih 6:0 za ekipu iz Mostara. Domaća Bosna smanjuje preko Amira Zulića na 6:1, ali samo par minuta kasnije Daniel De Sousa povećava na 7:1. Tačku na i u ovom susretu i konačnih 7:2 postavlja Eldin Hadžialjević iz kaznenog udarca.

Mostar SG će u finalu igrati protiv Centra.

Sarajlije su  u maloj dvorani Skenderija savladali Bubamaru iz Cazina sa 4:1.

Kako su gosti i najavili, ova utakmica im nije prioritet, te su u Sarajevo došli sa svega osam igrača, uglavnom mlađih, dok ostali odmaraju za play off za ulazak u Premijer ligu protiv  Kaskade za vikend.

To je iskoristio MNK Centar, i kao favorit lako obezbijedio plasman u finale slavivši pobjedu 4:1. Het trik je upisao Bilal Jelić, a jedan pogodak je postigao Anel Radmilović. Jedini gol za goste postigao je Džemal Kadić.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno