Mostarska policija uhapsila 22-godišnjaka nakon razbojništva u kladionici i apoteci

Mostarski policajci danas su uhapsili 22-godišnjeg mladića Z.P. iz mostarskog naselja Kočine koji je u prijepodnevnim satima počinio dva razbojništva u Mostaru, a tereti se za više sličnih djela, potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Uhapšeni mladić je, kako se navodi danas u prijepodnevnim satima počinio razbojništvo u kladionici u ulici Stjepana Radića i apoteci u ulici Kardinala Stepinca, te otuđio određenu količinu novca, prijeteći hladnim oružjem.

Također se tereti da je u ponedjeljak 29. novembra počinio razbojništvo u dvije sportske kladionice u ulici Kraljice Katarine i Trgu Musala otuđivši određen iznos novca, te je u sva četiri počinjena razbojništva koristio hladno oružje.

“Policijski službenici PU Mostar kod osumnjičenog su pronašli određenu količinu novca, za koji postoji sumnja da potiče od izvršenih krivičnih djela i nož koji je koristio u izvršenju krivičnih djela”, navode iz MUP-a HNK.

Nad osumnjičenim se provodi kriminalistička istraga, jer postoji osnovana sumnja da je počinio više sličnih krivičnih djela na području grada Mostara.

(RTVTK/Klix.ba)

Pročitajte...