MUP i Tužilaštvo KS o ubistvu dvojice policajaca: Saslušano i ispitano 49 osoba, pretreseno 12 lokacija u RS-u

– U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su gotovo sve policijske agencije i to MUP KS, MUP RS-a, FUP, SIPA i Granična policija BiH, dok asistenciju pruža i OSA BiH

SARAJEVO (AA) – Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, službenici ove policijske agencije do sada su pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo saslušali i ispitali 49 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz MUP-a Kantona Sarajevo i Tužilaštva Kantona Sarajevo većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su gotovo sve policijske agencije i to  MUP KS, MUP RS-a, FUP, SIPA i Granična policija BiH, dok asistenciju pruža i OSA BiH.

Inače, u toku prethodna dva dana, između ostalog, izvršeni su pretresi na 12 lokacija na području Republike Srpske.

“Budući da je u toku istraga i intenzivna potraga za osumnjičenima, u ovom momentu ne možemo saopćiti više detalja. Kada budemo raspolagali sa konkretnim informacijama, javnost će biti blagovremeno obaviještena”, navode iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS.

Inače, komemorativna sjednica povodom tragične smrti policijskih službenika  Adisa Šehovića i  Davora Vujinovića održat će se u ponedjeljak, 29. oktobra u 10.30 sati, u sali općine Novi Grad Sarajevo.

Sprovod policijskom službeniku Davoru Vujinoviću, obaviti će se u ponedjeljak, u 12.15 sati na gradskom groblju “Sv.Josip”, Općina Centar, a dženaza policijskom službeniku Adisu Šehoviću, obaviti će se istog dana u 14.30 sati, na mezarju Buća Potok, općina Novi Grad.