33.9 C
Tuzla,BA
Petak, 30 Jula, 2021
Naslovna Izdvojeno MUP KS: Uhapšeni Marokanac ne može se dovesti u vezu s ubistvom...

MUP KS: Uhapšeni Marokanac ne može se dovesti u vezu s ubistvom u Otesu

Marokanac koji je uhapšen zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom Jasmina Berovića u Otesu, ne može se dovesti u vezi s ovim događajem, saopćio je MUP KS.

– Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izvršenih dana 17.11.2020. godine, u naselju Otes, područje općine Ilidže, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli su do saznanja da je lice inicijala A.H., opisa koji odgovara jednom od osumnjičenih, te je isti pronađen i lišen slobode dana 19.11.2020. godine – navodi se u saopćenju.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama i izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedeno lice trenutno ne može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, te je isti, obzirom da se radi o stranom državljaninu – migrantu, predat na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH – Terenski ured Sarajevo, gdje će se osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim.

Policija Kantona Sarajevo pod nadzorom nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela.